Follow us on Facebook

Friday, August 17, 2012

Salam Sangap-IT Crew semua...


1. Berjalan-jalan masa tengok pakaian raya tadi... aku tengok zaman dah terbalik.. ramai sekarang suka pakai handset yang besar-besar macam samsung note kat atas nie... dah takde yang nak pakai handset kecik-kecik macam aku nie.

2. Tapi apa guna galaxy note kalau korang tak reti nak update software firmware handset korang tue... sekarang aku ajar cara-cara nak update OK!!

3. first korang kena install samsung kies dalam laptop korang... kalau takde software tue korang boleh donlod kat sini

4. Setelah korang install perisian ini... Korang hanya perlu sambungkan  smartphone korang ke PC menggunakan USB cable.

5. Software ini akan kenalpasti secara automatik sekiranya firmware korang adalah versi terdahulu atau tidak. Ikut langkah yang dipaparkan pada pc korang.



6. Tunggu sampai siap download n update...











Paparan Bila Selesai Firmware Upgrade


Reactions:
Categories:

0 comments:

Post a Comment