Follow us on Facebook

Sunday, July 29, 2012

Salam Sangap-IT Crew Semua

1. Korang teringin tak tengok apa yang ada dalam laptop/pc bos korang.

2. Tapi bila on laptop/pc diaorang kuar plak password... pundek betul.

3. So macam mana yer...

4. OK, dapat pun macam nie caranya... gunakan Hiren Boot V 10.6.

5. Boleh donlod kat sini.
    kemudian burn ke dalam CD, software yang korang donlod tadi.

6. Kemudia Restart komputer target dan masuk BIOS.

7. Lalu setting pada bahagian Boot Device Priority ubah ke CD.

8. Ini  untuk kita runkan CD tadi seperti gambar dibawah ini:


LANGKAH KEDUA
Masukan CD hiren yang telah di Burn tadi, lalu tekan F10 dan ENTER. (ikut setting komputer target)

LANGKAH KETIGA
Setelah booting ke CD maka kuar option macam kat bawah nie :


LANGKAH KEEMPAT
Pilih “Kon Boot”  dengan tekan pada option Kon Boot lalu tekan Enter,tunggu kejap dan akan keluar interface macam kat bawah nie :


LANGKAH KELIMA
Tunggu sehingga korang dapat masuk windows tanpa password.


LANGKAH KE-ENAM (PALING PENTING)
Jangan Bagitahu Boss korang aku yang ajar ko... bagi tahu aku sebat bontot korang tau


Adios,  

Reactions:
Categories:

0 comments:

Post a Comment