Follow us on Facebook

Thursday, March 22, 2012

Salam Sangap-IT Crew semua.



1. Dalam keje korang mesti banyak benda-benda top secretkan.

2. So kali nie aku ajo cara nak sembunyikan benda-benda tue dalam gambar.

3. Korang install dulu software winrar boleh donlod kat sini

  1. Buat folder untuk meletakan file-file korang agar lebih mudah
  2. Jadikan file yg korang akan sembunyikan ke format rar atau zip (klik kanan pada file pilih add to winrar)
  3. Siapkan file gambar,music, atau video
  4. Simpan file gambar dan file rar/zip dalam folder korang buat tadi.
  5. Buka notepad
  6. Copy code berikut : copy /b file gambar,music,atau video + file rar/zip nama file yang korang nak save tue (Contoh : copy /b apel.jpg + test.rar apel02.jpg)
  7. Save dengan format ” .bat ” dan simpan di folder yg korang buat tadi.
  8. Klik dua kali pada file .bat yg tadi korang buat
  9. Check hasil filenya dengan cara klik kanan pada file hasilnya lalu pilih open with , dan pilih winrar
  10. Masih lagi sangap macam mana nak buat, Korang try tengok video nie.
  11. Boleh download kat SINI  
  12. Ok Adios
Reactions:
Categories:

0 comments:

Post a Comment